• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Παρέμβαση Γεωργιάδη προς “ερμηνεία” των δηλώσεων Παπαθανάση για άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου

 Παρέμβαση Γεωργιάδη προς “ερμηνεία” των δηλώσεων Παπαθανάση για άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου

“Εαν δεν ανοίξουμε την αγορά στις γιορτές πολλές επιχειρήσεις θα υποστούν ανήκεστο βλάβη. Για ορισμένες επιχειρήσεις ο Δεκέμβριος είναι το μισό του ετήσιου τζίρου. Για να ανοίξουμε πρέπει να πέφτουν τα κρούσματα σιγά σιγά”, τόνισε, μιλώντας στον Realfm και το Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός έσπευσε να εξηγήσει δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα στον Σκάϊ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και οι οποίες προκάλεσαν εύλογα σύγχυση αφού αναφέρθηκε σε σχέδιο ανοίγματος του λιανεμπορίου και της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου. Τόσο ο υπουργός Υγείας, όμως, όσο και οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες για σοβαρή πιθανότητα παράτασης του lockdown, γεγονός που δεν συνάδει με την “πρόβλεψη” του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης ότι “μειώνεται η διασπορά του ιού”.

“Ο κ. Παπαθανάσης είπε πως εάν θα ανοίξουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκε σε ένα σενάριο. Θα εξελιχθεί από την εξέλιξη της πανδημίας εάν θα επιλεγεί το ένα ή το άλλο σενάριο. Εμείς προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως μεταδίδει ο Σκάϊ για τη συνέντευξη του κ. Παπαθανάση: Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Παπαθανάσης σε ΣΚΑΪ: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης – λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου

Σε άλλη παρέμβασή του, στον Σκάϊ, λίγο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ν. Παπαθανάση, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η απόφαση για το πότε και πώς θα ανοίξει η αγορά δεν θα ληφθεί αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αλλά σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση την πορεία της πανδημίας.

Σε περίπου μια εβδομάδα, πρόσθεσε, θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση αν μπορούμε να ανοίξουμε και πότε. Σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και πως το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πως αν δεν μειωθούν τα κρούσματα και δεν ανοίξει η οικονομία η καταστροφή θα είναι τρομερή και σημείωσε πως ειδικά στο εμπόριο οι τζίροι μπορεί να φτάνουν το 35% με το 50% ολόκληρης της χρονιάς.