• 4 Αυγούστου, 2021

Παρέλαβε το πρώτο Rafale η Πολεμική Αεροπορία

 Παρέλαβε το πρώτο Rafale  η Πολεμική Αεροπορία

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους Rafale, στην Πολεμική Αεροπορία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη γαλλική βάση Ιστρ, στη Νότια Γαλλία, και στο άμεσο μέλλον αναμένονται άλλα 17 μαχητικά αυτού του τύπου που αναμένεται να αναβαθμίσει τις μαχητικές ικανότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Παρών στην τελετή παράδοσης ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, που τόνισε ότι τα Rafale «αποτελούν προϊόν των προσπαθειών μας για τη συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο».

Δένδιας: Απαράδεκτη η τουρκική στάση

Συγκεκριμένα έγραψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο #Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την #ΠΑ και τις 🇬🇷 #ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!».

Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε αναρτήσει ένα βίντεο που το είχε συνοδέψει με το εξής μήνυμα: « «έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου».