• 30 Ιουλίου, 2021

Παράταση της προστασίας εργαζομένων έναντι απολύσεων ζητούν τα ιταλικά συνδικάτα

 Παράταση της προστασίας εργαζομένων έναντι απολύσεων ζητούν τα ιταλικά συνδικάτα

Φωτο Αρχειου

Με μαζική κινητοποίηση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας, τα συνδικάτα της χώρας ζήτησαν σήμερα, Σάββατο, να μην καταργηθεί το προσωρινό μέτρο που απαγορεύει τις απολύσεις και να παραμείνει σε ισχύ μέχρι το φθινόπωρο.

Εφόσον δεν αποφασιστεί παράτασή του, το συγκεκριμένο μέτρο θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

«Την στιγμή αυτή πρέπει να κινηθούμε ενωτικά, να αποφευχθούν οι διχασμοί και οι κοινωνικές ρήξεις» δήλωσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Cgil.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει αναφερθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου που απαγορεύει τις απολύσεις, αλλά μόνον για τους τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την οικονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορoναϊού όπως είναι ο υφαντουργικός.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχουν τομείς που κινδυνεύουν να ‘εκραγούν’, πρέπει να απενεργοποιήσουμε την κοινωνική αυτή βόμβα» τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας του συνδικάτου UIl, Πιερπάολο Μπομπαρντιέρι.

«Ζητάμε να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η απαγόρευση των απολύσεων, διότι τους τελευταίους 15 μήνες, παρά τα μέτρα προστασίας, χάθηκε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας» υπογράμμισε, τέλος, από την Φλωρεντία, ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Λουίτζι Σμπάρα.

Με πληροφορίες: CNN, RAI, CGIL Italy