Παράταση περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

 Παράταση περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

Η Γερμανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επεκτείνει τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς η επιτροπή των ειδικών που έχει ορίσει η κυβέρνηση προειδοποίησε πως η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού θα μπορούσε να φέρει σε οριακό σημείο κρίσιμες υποδομές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι συμφώνησε με τους επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων να παραταθούν τα μέτρα, όπως ο περιορισμός των ιδιωτικών συγκεντρώσεων σε 10 άτομα και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού με ενισχυτική δόση ή αρνητικού τεστ για την είσοδο σε εστιατόρια.

Όπως δήλωσε ο Σολτς, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη χαλάρωση ή την αυστηροποίηση των μέτρων σε περίπτωση μίας πολύ απότομης αύξησης ή μείωσης του αριθμού των μολύνσεων.

Ο καγκελάριος Σολτς και οι επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων συμφώνησαν επίσης να δώσουν προτεραιότητα στα μοριακά τεστ (PCR) για την ανίχνευση της Covid-19 και να αυξήσουν τη δυνατότητα τέστινγκ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες μολύνσεις. Ωστόσο, οι επιδοτούμενες εξετάσεις με PCR τεστ θα αφορούν μόνο όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και το προσωπικό νοσοκομείων και οίκων ευγηρίας.

Στο Βερολίνο, όπου ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται σε 1.465 – ο δεύτερος υψηλότερος σε όλη τη Γερμανία – η δια ζώσης διδασκαλία θα ανασταλεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να καθησυχαστούν οι γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, όπως δήλωσε η δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, η Φραντσίσκα Γκίφαϊ.

Πηγές: TASS, AFP

Βαγγέλης Μαρινάκης