• 18 Απριλίου, 2021

Παρασκήνιο: Στη “short list” για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Τάσος Χατζηβασιλείου

 Παρασκήνιο: Στη “short list” για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Αφορμή για μικρής κλίμακας αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, ο πρωθυπουργός και ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης έχει αναλάβει τις επαφές με εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να στελεχώσουν τη νέα ομάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αποφασίσει πως το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” δεν θα ισχύσει στην περίπτωση της Αριστοτελίας Πελώνη που ανέλαβε την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την “ηχηρή” παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη. Η πρώην δημοσιογράφος της “Καθημερινής”, που βρέθηκε στο επικοινωνιακό “team” λόγω της εξαιρετικής της σχέσης με τον πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου (τότε) της ΝΔ και νυν προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, δεν αξιοποίησε, ως φαίνεται, το momentum και η μέχρι σήμερα παρουσία της στα μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών προδίδει αμηχανία και αδυναμία χειρισμού ακόμα και ερωτήσεων που θεωρούνται βέβαιο πως θα διατυπωθούν. Εκείνο, επίσης, που της αποδίδουν είναι πως δεν έχει καταστεί εφικτό να δημιουργήσει καλές σχέσεις με εκδότες και διευθυντές εφημερίδων, παραμένοντας μάλλον προσκολλημένη στο παλαιό επαγγελματικό της περιβάλλον (Όμιλος Αλαφούζου). Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως, όπως λέγεται ευρέως, απορρίπτει συχνά προσκλήσεις από άλλα ΜΜΕ και δέχεται συνήθως εκείνες του Σκάϊ, επειδή, προφανώς, αισθάνεται πιο άνετα.

Όλα αυτά έχουν περιέλθει σε γνώση του πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυμεί ένα στιβαρό πολιτικό πρόσωπο για την θέση αυτή. Πρόσωπο, όπως έλεγε στο libre, στενός συνεργάτης του, που να μπορεί να αντιπαρατεθεί σε υψηλούς τόνους με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μπορεί και να κερδίζει το κεντρώο ακροατήριο, ενώ εφόσον χρειαστεί να είναι εύκολο να σταθεί σε μία τηλεοπτική πολιτική αντιπαράθεση με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον βουλευτή και διεθνολόγο Τάσο Χατζηβασιλείου να κερδίζει διαρκώς πόντους στο Μέγαρο Μαξίμου και να θεωρείται πιθανό να είναι η επόμενη προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θεση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σέρρες: Ο Τάσος Χατζηβασιλείου new entry στην κυβέρνηση; - Ανασχηματισμός  επί θύραις σε... πολύ γαλάζιο φόντο! - serraikanea.gr
Ο πρωθυπουργός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον βουλευτή Τ. Χατζηβασιλείου

Η παρουσία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Άρη Σκέρτσου στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα και η πολιτικά σκληρή ομιλία του εν είδει κυβερνητικού απολογισμού για την πανδημία, αξιολογήθηκε από αρκετούς ως πρόβα τζενεράλε για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, ωστόσο είναι αρκετοί στο Μέγαρο Μαξίμου που γνωρίζουν πως ο προερχόμενος από τον ΣΕΒ και πρώην σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη υφυπουργός δεν έχει την “mentalite” για σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ λόγω του στυλ του είναι εξαιρετικός στις παρουσιάσεις (ενίοτε με power point και μέσω “ωτο κιου”).

Η άσκηση για την εξεύρεση του νέου κυβερνητικού εκπροσωπου μοιάζει δύσκολη για τον πρωθυπουργό, ο επιδέξιος σε επαφές Γρηγόρης Δημητριάδης φαίνεται πως θα είναι έτοιμος για τις τελικές εισηγήσεις του τις επόμενες ημέρες, με τον κ. Χατζηβασιλείου να έχει μπει για τα καλά στην “short list”…