Ο Σαμαράς αρνήθηκε πρόσκληση Μητσοτάκη για την Fraport

 Ο Σαμαράς αρνήθηκε πρόσκληση Μητσοτάκη για την Fraport

Με την φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «κάθε διαφορετική άποψη είναι σεβαστή», το Μαξίμου έδειξε χωρίς να διαφημίζει την απόφαση του να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την γονεϊκή συνεπιμέλεια. Γεγονός που στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει ως αμορτισέρ απορροφώντας τους κραδασμούς από τις ηχηρές ενστάσεις, που εξέφρασαν Γιαννάκου, Κεφαλογιάννη, Βολουδάκης και Αθανασίου.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

  • Όπως είχε γράψει ήδη από προχθές το libre.gr, δεν θα γινόταν αποδοχή των τροπολογιών των διαφωνούντων βουλευτών της ΝΔ, δεδομένου ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνιζαν πως «δεν πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του νομοσχεδίου μολονότι οι απόψεις όλων είναι σεβαστές για ζητήματα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας».

Επιμένει ο Λοβέρδος για τη συνεπιμέλεια – Αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη φράση (vid)

Αυτό που έλεγαν πίσω από τις λέξεις, είναι ότι η ελαστικότητα στην διαφοροποίηση που επιδεικνύεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Δικαιοσύνης, προφανώς δεν θα είναι δεδομένη σε άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που χαρακτηρίζονται κρίσιμες για το κυβερνητικό έργο.

  •  Όσο όμως και αν εκπέμπεται το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μιας και «η γονεϊκή συνεπιμέλεια είναι ένα ειδικό ζήτημα», ξεδιπλώνονται κινήσεις στο παρασκήνιο για να αμβλύνονται μέτωπα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το libre, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσκαλέσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην προχθεσινή εκδήλωση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport στην Θεσσαλονίκη.

Με την παρουσία του θα υπογραμμιζόταν ο πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά στην γερμανική επένδυση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και η αλλαγή ρότας του Αλέξη Τσίπρα, που ως Πρωθυπουργός  αργότερα συναίνεσε στην επένδυση των Γερμανών. Επιπλέον, τυχόν παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού στην εκδήλωση, θα έδινε και ένα σήμα καταλαγής στις σχέσεις των δυο ανδρών, στις οποίες προστέθηκε ψυχρότητα μετά τις δημόσιες αποστάσεις του κ. Σαμαρά  για την προσέγγιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξει με την ψήφο του.

Όμως ο πρώην πρωθυπουργός δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τζαρτζαρίσματα» δεν αποκλείονται και με φόντο την προετοιμασία τεχνοκρατών και των πρωτοκλασάτων του πάλαι ποτέ ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ για την κάθοδο τους σε εκλογικές περιφέρειες.

Αρκετοί βουλευτές αναγνωρίζουν ότι η εκλογή τους θα δυσκολέψει αισθητά. Κατά πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσανατολίζεται για την Α’ Πειραιώς, ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το Νότιο Τομέα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την Α’ Αθήνας, ο Στέλιος Πέτσας για την Περιφέρεια Αττικής κ.ο.κ.

Παναγιώτης Δρίβας