• 3 Αυγούστου, 2021

Παρασκήνιο: Ν.Δ κατηγορεί ΚΙΝ.ΑΛ για τις δύο διαρροές στην ψηφοφορία και…τούμπαλιν!

 Παρασκήνιο: Ν.Δ κατηγορεί ΚΙΝ.ΑΛ για τις δύο διαρροές στην ψηφοφορία και…τούμπαλιν!

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στη διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε πριν από λίγο η Βουλή.

Στην κάλπη βρέθηκαν 277 ψηφοδέλτια. Από αυτά υπέρ της παραπομπής του Νίκου Παππά καταγράφηκαν 178, 86 βουλευτές ψήφισαν κατά, 12 ψήφισαν παρών ενώ υπήρξε και ένα άκυρο. Με δεδομένο ότι υπέρ της έγκρισης του πορίσματος είχαν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ θα έπρεπε να βρεθούν 180 ψήφοι υπέρ.

Αντιθέτως εκτός από το άκυρο τα κατά ήταν 86 πράγμα που σημαίνει πως στους 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και ένας από την Ν.Δ ή το ΚΙΝ.ΑΛ. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς δεν μετείχε στην ψηφοφορία οπότε οι ψηφίσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 85.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πάντως εκτιμάται πως οι δύο διαρροές προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Αντιθέτως, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν χθες το βράδυ πως οι διαρροές προέρχονται από καραμανλικούς βουλευτές της Ν.Δ και όχι από το Κίνημα Αλλαγής.

Το θέμα έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά όχι γιατί αλλάζει κάτι σημαντικό αλλά διότι, τροφοδοτεί ειρωνικά σχόλια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν πως “ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του σε όλα τα μείζονα που απειλούν τους πολίτες και να υπηρετήσει τις απαιτήσεις της διαπλοκής, όπως φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους βουλευτές του”.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.