• 20 Ιουνίου, 2021

Παρασκήνιο: Ο Τσιόδρας διαφώνησε με το άμεσο άνοιγμα των σχολείων – Η ψηφοφορία και οι συσχετισμοί στην Επιτροπή

 Παρασκήνιο: Ο Τσιόδρας διαφώνησε με το άμεσο άνοιγμα των σχολείων – Η ψηφοφορία και οι συσχετισμοί στην Επιτροπή

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας ο Σωτήρης Τσιόδρας τάχθηκε κατά του άμεσου ανοίγματος των σχολείων στις 12 Απριλίου. Με την άποψη του τάχθηκαν άλλα 8 μέλη της επιτροπής, οι οποίοι τελικά μειοψήφησαν.

Ειδικότερα 9 από τα 27 μέλη που συμμετείχαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσιόδρα, εξέφρασαν διαφωνίες γύρω από την ημερομηνία ανοίγματος των λυκείων, ζητώντας να εξασφαλιστούν πρώτα μια σειρά προϋποθέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε και να μην αναγραφεί συγκεκριμένη ημερομηνία στην εισήγηση.

Στην αντίστοιχη εισήγηση της Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη χωρίς ημερομηνία, υπογραμμιζόταν η ανάγκη διασφάλισης αντίστοιχων προϋποθέσεων πριν το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως για παράδειγμα η πραγματοποίηση τεστ.

  • Η διαφωνία των μελών της Επιτροπής που εξέφρασαν ενστάσεις στη σημερινή συνεδρίαση περιλάμβανε και την άποψη να μην ανοίξουν τα Λύκεια αυτή τη Δευτέρα, αλλά να επανεξεταστεί το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση, αφού υπάρχει σαφέστερη εικόνα από την πορεία της πανδημίας και μετά του μερικού ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Όπως φαίνεται ο κ. Τσιόδρας διατηρεί σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με το ρίσκο που παίρνουμε ως χώρα αυτή τη στιγμή με τα κρούσματα κοροναϊού να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τις ΜΕΘ στην Αττική να βρίσκονται κοντά στο 100% της πληρότητας τους.

Επίσης όπως σημείωσε και την Τρίτη στην ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, οι ηλικίες 20-50 αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο να νοσήσουν.