• 26 Οκτωβρίου, 2021

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ – Η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως

 Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ – Η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, με την απόφαση να είναι άμεσα εκτελεστή και μάλιστα να προβλέπεται ποινή ύψους 6.000 ευρώ για κάθε παράβαση!

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter αναφέροντας: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ,μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».

Θυμίζουμε πως κατά της ΑΔΕΔΥ στράφηκε η Νίκη Κεραμέως με νέα αγωγή που κατέθεσε και εκδικάστηκε κατεπειγόντως σήμερα, Πέμπτη 08.10.2021.

Η υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε λόγους κατεπείγοντος και ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».