• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

“Παράνομη” η ηχογράφηση Μιωνή με βάση το κυπριακό Δίκαιο- Ερώτηση Εισαγγελίας στις κυπριακές αρχές

 “Παράνομη” η ηχογράφηση Μιωνή με βάση το κυπριακό Δίκαιο- Ερώτηση Εισαγγελίας στις κυπριακές αρχές

Η εφημερίδα “Εστία” αναφέρει σήμερα πως με βάση το κυπριακό Δίκαιο η ηχογράφηση του Νίκου Παππά από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, επί κυπριακού εδάφους, είναι παράνομη με βάση τον νόμο 92/1996. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ήδη διαβιβάσει σχετικό ερώτημα στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.

Η πτυχή αυτή, εφόσον επαληθευτεί, πιθανώς να εκθέσει τον επιχειρηματία σε μηνύσεις και άλλες δικαστικές ενέργειες εκ μέρους του πρώην υπουργού. Να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης έχουν υιοθετήσει ήδη ως “επιχείρημα” το παρανόμως κτηθέν υλικό ηχογράφησης, δεδομένου ότι με βάση την ελληνική νομοθεσία επιτρέπεται η δικαστική χρήση του στο πλαίσιο συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Η πλευρά Μιωνή, μάλιστα, έχει προεξοφλήσει πως υπάρχουν εννέα τουλάχιστον επιπλέον παρόμοιες ηχογραφήσεις, οι οποίες θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της ακραίας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εστία