• 15 Απριλίου, 2021

Παραδοχή Πελώνη: Κάποια μέτρα όπως η απαγόρευση από τις 7, ενδεχομένως να μην λειτούργησαν

 Παραδοχή Πελώνη: Κάποια μέτρα όπως η απαγόρευση από τις 7, ενδεχομένως να μην λειτούργησαν

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε προσαρμογές» ομολογώντας την ανάγκη «να διορθωθούν επιμέρους μέτρα, που ενδεχομένως να μην λειτούργησαν. Όπως για παράδειγμα η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 7 το απόγευμα που δημιούργησε ενδεχομένως μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

«Λέμε για διορθώσεις, διότι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και αλλάζει ο καιρός. Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα μπορούσαν να γίνουν προσαρμογές, δεδομένου ότι φτιάχνει ο καιρός, και είναι προτιμότερο να είναι οι πολίτες σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους, παρά να πηγαίνουν, για παράδειγμα, παρανόμως σε σπίτια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, πρόκειται για «στοχευμένες παρεμβάσεις» προκειμένου να διευκολυνθεί η «καλύτερη εφαρμογή των μέτρων», η οποία «ταυτόχρονα θα δώσει και μια εκτόνωση». Γιατί όπως επεσήμανε η ίδια «όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα».

  • Και παρά τις προαναγγελίες των τελευταίων ημερών για άνοιγμα, η ίδια ισχυρίστηκε πως «είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην απόφασης της κυβέρνησης να μην αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

  • «Επιβεβαιώθηκε χθες και από τον EMA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ότι είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που δεν συσχετίζει προβλήματα που, ενδεχομένως, δημιουργήθηκαν σε άλλες χώρες με τον εμβολιασμό. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι δεν πρέπει να διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης», είπε.