• 7 Μαΐου, 2021

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Βάρκιζας – Σουνίου

 Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Βάρκιζας – Σουνίου

Σήμερα το απόγευμα στις 6.30, παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του οδικού άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα

Το έργο, ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και ολοκhρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Aφορμή ;htan oi συχνές κατολισθήσεις μικρών και μεγάλων βράχων.

Επισημαίνεται πως χρειάστηκε να τοποθετηθούν με επείγουσες διαδικασίες επιπλέον 2.000 τ.μ. πλήρως αγκυρούμενων πλεγμάτων, προκειμένου ο δρόμος να είναι απολύτως ασφαλής ενώ στο ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και επισκευής και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα εκτελούνται εργασίες σύσφιξης των πλακών έδρασης των αγκυρίων στη ΛΕΑ στο ρεύμα Σούνιο προς Αθήνα, από ειδικό συνεργείο εναεριτών, χωρίς την παρακώληση της κυκλοφορίας, παρά μόνο με προειδοποιητικούς σηματορούς.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ο κ. Πατούλης δήλωσε: Σήμερα παραδίδουμε ένα δρόμο απολύτως ασφαλή για τους διερχόμενους οδηγούς.

Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων αυξήθηκε σημαντικά η επικινδυνότητα στο σημείο οπότε, κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.