• 23 Νοεμβρίου, 2020

Παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ήττα του στις εκλογές ο Ντ. Τραμπ – Τις χαρακτήρισε ωστόσο «νοθευμένες»

 Παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ήττα του στις εκλογές ο Ντ. Τραμπ – Τις χαρακτήρισε ωστόσο «νοθευμένες»

Την ήττα του στις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου αναγνώρισε δημόσια για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η διαδικασία ήταν «νοθευμένη», κάνοντας λόγο για μία ευρείας κλίμακας απάτη.

Ο Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ επικρατώντας σε κρίσιμες πολιτείες  τις οποίες ο Ρεπουμπλικανικός αντίπαλός του είχε κερδίσει το 2016. Ο πρώην Δημοκρατικός αντιπρόεδρος επικράτησε με περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια ψήφους ή 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Τραμπ φάνηκε να αναγνωρίζει τη νίκη του Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία για άλλη μια φορά ανέφερε αβάσιμους ισχυρισμούς για απάτη.

«Κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες», έγραψε την Κυριακή το πρωί στο Twitter, χωρίς να αναφέρεται στο όνομα του Μπάιντεν. «ΔΕΝ επιτρέπονταν ελεγκτές για τις ψήφους ή παρατηρητές, η ψηφοφορία νοθεύτηκε από τη Αριστερή Ριζοσπαστική ιδιωτική εταιρεία, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό, η οποία δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα κατά πολύ!), τα Ψευδή & Ήσυχα ΜΜΕ, & περισσότερο!»

Η αρχική ανάρτηση Τραμπ, η οποία αναπαράγεται στα σχόλια της τελευταίας ανάρτησή του.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο άλλαξε την ανάρτησή του ρίχνοντας την ευθύνη στα Μέσα Ενημέρωσης και προειδοποιώντας ότι έχει ακόμα πολύ ρόμο μέχρι την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος. Πάντως, το twitter εξακολουθεί να σημειώνει σε κάθε σχετική ανάρτηση του απέρχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ ότι οι ισχυρισμοί του αμφισβητούνται.