• 23 Ιουλίου, 2021

Παππάς: Οι επιπτώσεις της φυγοδικίας – Τι προβλέπεται από το νόμο

 Παππάς: Οι επιπτώσεις της φυγοδικίας – Τι προβλέπεται από το νόμο

Θα εκτίσει μεγαλύτερη ποινή ο Χρήστος Παππάς ή απλώς δεν θα μπορεί να τύχει των ευεργετημάτων που δίνει ακόμη και σε ισοβίτες κρατούμενους η νομοθεσία;
«Δεν προβλέπεται από τον νόμο επιπλέον ποινή λόγω της φυγοδικίας» μας εξηγεί ο συνήγορος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, θυμάτων της ΧΑ στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, Παναγιώτης Σαπουντζάκης.

«Όμως, ακριβώς λόγω της φυγοδικίας του, δεν θα τολμήσει να ζητήσει να αποφυλακιστεί. Διότι με καλή διαγωγή στη φυλακή, ακόμη και ισόβια να είναι η ποινή, μπορείς να αποφυλακιστείς. Ο Παππάς δεν θα μπορέσει να το αξιώσει και να το επιτύχει αυτό» επισημαίνει ο γνωστός νομικός.

Ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν παρουσιάστηκε στις αστυνομικές αρχές οικειοθελώς, όμως, επομένως δεν μπορεί και να ζητήσει να τύχει των ευεργετημάτων του νόμου. Θα αναγκαστεί να εκτίσει το σύνολο της ποινής του, και τα 13 χρόνια» προσθέτει ο κ. Σαπουντζάκης.

«Είναι ένας άνθρωπος που τον κυνηγά η αστυνομία οκτώ μήνες. Θα ήταν σκανδαλώδες αν ένας δικαστής τον αποφυλάκιζε νωρίτερα. Είναι ακραίο» συνεχίζει.
Επειδή επιπλέον είναι «ύποπτος φυγής» ο φυγόποινος Παππάς «δεν θα μπορεί να πάρει ούτε άδεια» συνοψίζει ο νομικός.

Πηγή: sputniknews.gr

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.