• 12 Απριλίου, 2021

Παππάς: Έκανα το καθήκον μου-Διάτρητη η πρόταση της ΝΔ

 Παππάς: Έκανα το καθήκον μου-Διάτρητη η πρόταση της ΝΔ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Παππας στην ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σα βάρος του για τις καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

“Όταν το Σεπτέμβριο του 2016 μέσα σε ένα πεδίο το οποίο ήταν πολλαπλά ναρκοθετημένο και σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τη χώρα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εξασφαλίζοντας για το Δημόσιο 250 εκατομμύρια €, θα έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι το κόμμα μας και εγώ προσωπικά θα εγκαλούμασταν κάποια στιγμή από εσάς γι’ αυτό ακριβώς το λόγο” είπε ο κ. Παππάς.
Το Δήμόσιο δεν δαπάνησε λεφτά, αλλά αντιθέτως εισέπραξε λεφτά τόνισε ο πρώην υπουργός.

“Ποια λεφτά; Αυτά που είχατε αρνηθεί εσείς συστηματικά να εισπράξετε. Η κυβέρνηση μας και εγώ προσωπικά δεχθήκαμε επιθέσεις, εκβιασμούς, λοιδορίες και συκοφαντίες. Επειδή θελήσαμε πιστοί στο πρόγραμμα μας και στον όρκο μας στο Σύνταγμα να εφαρμόσουμε αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν άδεια”.

Ο κ. Παππάς δήλωσε περήφανος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση, απέναντι σε μια “διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για το κοινό νου” όπως χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ.
«Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού, όπως ορκίστηκα να το κάνω και όπως οφείλω να το κάνω. Τα έφερε έτσι η τύχη που η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε μία ημέρα που συνοδεύεται από το αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας. Το διαπιστώνουμε αυτό με οδύνη και ταυτόχρονα η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Σκανδαλώδες ρυθμίσεις, απευθείας ανάθεσης, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όποιος νομίζει ότι αυτά θα ξεχαστούν κάνει πολύ μεγάλο λάθος, θα έρθει η ώρα που αυτά θα ελεγχθούν ” υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίστηκε με αντιφατικούς ισχυρισμούς τέσσερα χρόνια μετά για να τον κατηγορήσει, συμπληρώνοντας πως η κίνηση του αυτή έγινε επειδή αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και δεσμεύτηκαν τα χρήματα του.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές ανέφερε ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ “τόλμησε να εισπράξει υπέρ του Δημοσίου”.

“Καλείστε να ψηφίσετε στο τέλος αυτής της συνεδρίασης. Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία υπερκοστολόγησης, που έγινε για μια προμήθεια ή ένα δημόσιο έργο. Δεν υπάρχει καν κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερα απ’ όσα θα έπρεπε να εισπράξουμε. Τι υπάρχει; Υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών. Και έχουμε την ΝΔ να υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους αυτής της αστικής διαφοράς. Να αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, να αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων και να σπάει κάθε ρεκόρ σε εθελοδουλίας και θράσους” ανέφερε.
Απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι ” ζητάει τα ρέστα από την δική μας παράταξη, που εφάρμοσε το Σύνταγμα και εισέπραξε χρήματα από την χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων για πρώτη φορά από το 1989. Και το κάνει αυτό με το να πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό, την ώρα που τα κανάλια, αυτή την στιγμή, λειτουργούν με τον νόμο που ψηφίσαμε” κατέληξε.

“Όταν μιλάτε για την παράταξη αυτή, πρέπει να προσέχετε, έχετε τη φωλιά σας λερωμένη και η ώρα που θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας πλησιάζει“, είπε ο Νίκος Παππάς.

“Ο πολιτικός χρόνος είναι μακρύς, πολύ πιο μακρύς από το σύντομα που θα κληθείτε να λογοδοτήσετε! θα πρέπει να προσέχετε πολύ που βάζετε την υπογραφή σας! Να προσέχετε, επίσης, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετείτε!», είπε και πρόσθεσε: «η υποτιθέμενη αριστεία σε όλο το μεγαλείο, απευθείας αναθέσεις και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος! Όποιος νομίζει ότι αυτά θα ξεχαστούν κάνει μεγάλο λάθος! Θα έρθει ή ώρα που αυτά θα ελεγχθούν προσέξτε τι κάνετε σήμερα!” κατέληξε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.