• 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Παπαγγελόπουλος: Ο επιχειρηματίας Μιωνής έχει διαπράξει κατασκοπεία

 Παπαγγελόπουλος: Ο επιχειρηματίας Μιωνής έχει διαπράξει κατασκοπεία

O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταθέτει για 6η μέρα στην προανακριτική και συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις με τις τοποθετήσεις του.

Σε ό,τι αφορά τις κασέτες Μιωνή που μελετά ήδη η Δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες τον επιχειρηματία για κατασκοπεία, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως άφησε αιχμές εναντίον του πρώην επικεφαλής της, κάνοντας λόγο για «αντισημιτισμό από την πλευρά του του Γιάννη Ρουμπάτη». 

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες:

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρότεινε να επισημανθεί ότι η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνη έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2). Διότι δημοσιοποιήθηκαν  παράνομα κρατικά ΜΥΣΤΙΚΑ με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους. Κατά τον Παπαγγελο αυτό το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Στο σημείο αυτό ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγες ο εξής διάλογος με τον κ. Μπουγά:

  • ΜΠΟΥΓΑΣ: Αρα ειναι συνενοχος και ο Παππας. 
  • Παπαγγελοπουλος:  Κύριε Πρόεδρε ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Μιωνη συνιστά την πράξη της κατασκοπίας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Παππάς

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την αρμοδιότητα της Επιτροπής να στείλει το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Παππά- Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης επικαλέστηκε το άρθρο 14 του νόμου 4637/2019 που αναφέρεται μόνον στις δύο εισαγγελίες.

Πηγές από τη ΝΔ υποστήριζαν ωστόσο, πως αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιοτητα της Επιτροπής και αφετέρου δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας, διοτι αποτελεί sui generis όργανο που ερευνά υπόθεση διαφθοράς.

«Οι υπέρμαχοι της διαφάνειας θέλουν να αποκρύψουμε το ηχητικό, απίστευτο», σχολίαζαν.