Παπαγεωργίου: Η Ελλάδα βιώνει ό,τι η Γαλλία τον Μάρτιο – “Μπέργκαμο” η Θεσσαλονίκη (ηχητικό)

 Παπαγεωργίου: Η Ελλάδα βιώνει ό,τι η Γαλλία τον Μάρτιο – “Μπέργκαμο” η Θεσσαλονίκη (ηχητικό)

“Η Γαλλία συντονίστηκε υγειονομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στρατηγικό ρόλο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις αποκεντρωμένες λειτουργίες στη κοινότητα, ώστε η πίεση στα νοσοκομεία να μειωθεί, όπου εκεί σε αυτή τη φάση φτάνουν πλέον εγκαίρως όσα περιστατικά τείνουν να εξελιχθούν σε βαριά. Αντίθετα, στην Ελλάδα, όπως είπε η αναισθησιολόγος – εντατικολόγος στην Μ.Ε.Θ. του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, Χρυσούλα Παπαγεωργίου, μιλώντας στο “ράδιο 98.4″, συμβαίνει ότι συνέβαινε στη Γαλλία πριν 8 μήνες, χωρίς ουσιαστικά να ληφθούν στρατηγικού χαρακτήρα μέτρα για να αποφευχθεί η σημερινή εικόνα, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, παρότι όλοι γνώριζαν από τν Μάιο ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα είναι ακόμη πιο σφοδρό”.

Η κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η εικόνα που σχημάτισε μιλώντας με εντατικολόγους συναδέλφους της στη Θεσσαλονίκη, είναι πως από την πίεση που έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας σε Μπέργκαμο, υποχρεώνονται όπως το Μάρτιο στα νοσοκομεία της Γαλλίας, να κάνουν ακόμη και επιλογές στις διασωληνώσεις-Στην Βόρειο Ελλάδα είπε, η πίεση είναι τέτοια, που πολλές φορές ούτε την σίτιση των ασθενών δεν προλαβαίνουν.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Απαίτησα να έχω την ίδια ακριβώς μεταχείριση με όλους

Βανταράκης: Δεν υπάρχει καμία στρατηγική για την κοινότητα

Ο καθηγητής Υγιεινής και Πρόεδρος των Βιο-επιστημόνων Απόστολος Βανταράκης , ήταν φιλοξενούμενος στον ίδιο σταθμό. Ο ίδιος υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το πώς χωρίς έλλειψη στρατηγικής και με το lockdown ως έσχατη λύση ανάγκης για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι για την κοινότητα δεν υπάρχει καμία στρατηγική, καμία πρόσβαση στη βάση δεδομένων στην επιστημονική κοινότητα για επιδημιολογικές μελέτες, αλλά και καμία απάντηση για το πώς θα πορευθούμε μετά το lockdown με ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα του ιού τον Ιανουάριο και χωρίς τα εμβόλια να αποτελούν πανάκεια για την ανοσία σε όλο τον πληθυσμό , τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα