• 30 Ιουλίου, 2021

Παπαευαγγέλου: Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους- Διατηρείται μόνο όπου υπάρχει συγχρωτισμός

 Παπαευαγγέλου: Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους- Διατηρείται μόνο όπου υπάρχει συγχρωτισμός

«Η βελτίωση της εικόνας στη χώρα είναι σαφής. Ο μέσος όρος κρουσμάτων μειώθηκε κατά 35%, κάτω από 400 την ημέρα. Μειώθηκε και η ηλικία των νέων κρουσμάτων, στα 35, λόγω της κινητικότητας και του γεγονότος ότι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Μειώθηκαν και τα τεστ που γίνονται, ωστόσο η θετικότητα έχει πέσει, σε πολλές περιοχές μάλιστα κάτω από το 1%», είπε στην ενημέρωση της Τετάρτης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από 4.000. Κάποιες περιοχές όμως εμφανίζουν κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων, λόγω της τουριστικής περιόδου και των στελεχών μετάλλαξης. Ένας στους τρεις νοσηλευόμενους είναι νέος 25 με 55 ετών, λόγω του εμβολιασμού των μεγαλύτερων ηλικιών», πρόσθεσε.

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων μειώνεται. Οι προβλέψεις για το Rt είναι ευοίωνες. Σημαντική μείωση στους θανάτους άνω των 75. Δεν έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι στους 65-74. Γι’ αυτό τους καλούμε να εμβολιαστούν».

«Καθώς βελτιώνεται η εικόνα, απελευθερώνονται δραστηριότητες που δεν επιβαρύνουν. Σήμερα αποδεχθήκαμε την εξαίρεση από την υποχρέωση των self test για τους πλήρως εργαζόμενους Η επιτροπή εισηγήθηκε τη διατήρηση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δηλαδή επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα, μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Θεωρούμε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη προστασία έναντι του κοροναϊού», κατάληξε η κ. Παπαευαγγέλου.