• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Παπαευαγγέλου: Κάθε μέρα γίνονται 240 με 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας

 Παπαευαγγέλου: Κάθε μέρα γίνονται 240 με 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας

 Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε καθημερινήβάση όπως αποκάλυψε στην καθημερινή ενημέρωση , η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως αποκάλυψε η καθηγήτρια σε καθημερινή βάση εισάγονται στα νοσοκομεία 240 με 250 κρούσματα με κοροναϊό.

Η καθηγήτρια  είπε ότι τις επόμενες 15 μέρες αναμένεται μείωση των κρουσμάτων και ότι ήδη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπου τα μέτρα άρχισαν νωρίτερα παρατηρείται πτώση.

Μ. Δερμιτζάκης στο libre: Είναι μικρό το lockdown για να ανακοπεί η εκθετική αύξηση, με εξέπληξε η δήλωση του πρωθυπουργού

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που μπαίνουν στις ΜΕΘ είπε ότι δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα.

«H διάρκεια νοσηλείας στις ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες. Συνεπώς, οι ασθενείς μας αθροίζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Έτσι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και δυστυχώς περιμένουμε συνεχή αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ τις επόμενες ημέρες» εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Όσον αφορά στην Αττική, η μεγάλη έξοδος που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, πριν την επιβολή του lockdown, προκαλεί την ανησυχία των ειδικών. Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική και κάλεσε όλους όσοι ταξίδεψαν προς την περιφέρεια να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μην υπάρξει διασπορά του ιού, να αποφύγουν άσκοπες συναντήσεις ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

«Η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα έχει γίνει κατανοητή στους περισσότερους» είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

Πρέπει όλοι να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας προκειμένου να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, και να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες, σημείωσε, απευθύνοντας ιδιαίτερη έκκληση στους νέους.

Για το δεύτερο lockdown, σχολίασε ότι η βασική διαφορά σε σχέση με την πρώτη καραντίνα, «είναι ότι ολόκληρη η κοινωνία είναι κουρασμένη από τους περιορισμούς».

«Έχουμε όλοι καταλάβει ότι μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα. Ενδέχεται μετά την άρση των μέτρων που ελήφθησαν να έχουμε νέα μέτρα λίγες εβδομάδες αργότερα» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας ότι η ατομική ευθύνη είναι καθοριστικής σημασίας.

Ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια αυτού του lockdown δίνεται στη συνέχιση της παρακολούθησης των χρονίως πασχόντων.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας διαβεβαίωσε ότι τα ιατρεία και τα νοσοκομεία είναι ασφαλή, τονίζοντας ότι εκεί τηρούνται τα μέτρα προστασίας με σχολαστικότητα.