• 18 Ιουνίου, 2021

Παπαευαγγέλου: Η περιπέτεια δεν έχει λήξει – Τα στοιχεία για self test και διασωληνωμένους

 Παπαευαγγέλου: Η περιπέτεια δεν έχει λήξει – Τα στοιχεία για self test και διασωληνωμένους


Μπορεί οι επιδημιολογικοί δείκτες να είναι βελτιωμένοι το τελευταίο διάστημα, όμως δεν μπορούμε να συζητάμε από τώρα για το πού μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής. Περισσότερα από 13.500 είναι τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ από αυτά τα 7.000 βρίσκονται στην Αττική, τα 700 στη Θεσσαλονίκη, τα 450 στη Λάρισα και τα 200 στα Χανιά, ανέφερε ενδεικτικά.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, εντοπίστηκαν με self test σε ασυμπτωματικούς, πράγμα πολύ σημαντικό.

Η ίδια είπε ότι εξάρσεις της νόσου υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη και στη Ρόδο.
«Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε νέα αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι επιδημιολογικοί δείκτες παραμένουν χαμηλά», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, είπε ότι ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα, είναι 174 νέες εισαγωγές την ημέρα, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2.200 άτομα με Cοvid.

«Οι δύο στους τρεις είναι άνω των 55 ετών και λόγω ηλικίας κινδυνεύει η ζωή τους. Στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ο αριθμός διασωληνωμένων μειώθηκε 15% την τελευταία εβδομάδα και οι προβλέψεις μιλάνε για σημαντική αποσυμπίεση τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το πιο ισχυρό όπλο στην προστασία από τον κοροναϊό είναι το εμβόλιο και κάλεσε όλους του πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να βγούμε πιο γρήγορα από την πανδημία.