• 8 Μαΐου, 2021

Παπαευαγγέλου: Δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον ιό από τις πόλεις στα χωριά μας

 Παπαευαγγέλου: Δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον ιό από τις πόλεις στα χωριά μας

Πορεία αποκλιμάκωσης και μείωση των νέων κρουσμάτων “βλέπει” η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Η κ. Παπαευαγγέλου κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται καθώς η μισή Ελλάδα όπως είπε είναι στο βαθύ κόκκινο. Τόνισε δε ότι ο αριθμός των ασθενών που αποσωληνώνονται είναι πλέον μεγαλύτερος από αυτούς που διασωληνώνονται και η πληρότητα των ΜΕΘ στην Επικράτεια είναι στο 87%.

“Η όποια χαλάρωση θα αυξήσει αυτόματα το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι. Παρόλο που υπάρχει απόλυτη κατανόηση στην επιθυμία των Ελλήνων να μετακινηθούν για το Πάσχα, αποφασίσαμε να μην το επιτρέψουμε για να μην επιτραπεί ο ιός από τις πόλεις στα χωριά και τα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι μικρότερο. Τυχόν έξαρση κρουσμάτων στις επαρχιακές πόλεις θα είχε πίεση για τα επαρχιακά νοσοκομεία.
Θα πρέπει να προτιμάμε να μένουμε στο προαύλιο της εκκλησίας, ενώ προτρέπουμε για χρήση διπλής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Παροτρύνουμε όλους να διενεργήσουν ένα οικογενειακό αυτοδιαγνωστικό τεστ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι μεγάλη. Αυτό το Πάσχα όλοι είμαστε ευγνώμονες που είμαστε υγιείς αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε τους γιατρούς που είναι στη μάχη, όσους πενθούν και όσους έχουν τους δικούς τους στα νοσοκομεία». ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου.