• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Παπαευαγγέλου: Αυξάνεται το ποσοστό των κρουσμάτων στις μεγάλες ηλικίες

 Παπαευαγγέλου: Αυξάνεται το ποσοστό των κρουσμάτων στις μεγάλες ηλικίες

Στην επιδημιολογική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα αναφέρθηκαν η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σήμερα, επισημάνθηκε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και απηύθυναν έκκληση υπέρ του εμβολιασμού και της αυστηρής τήρησης μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και προφύλαξης άλλων κατά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, παρατηρείται διπλασιασμός κρουσμάτων σε υπερήλικες τις τελευταίες εβδομάδες, με συνεπακόλουθο να αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία.

Η ίδια σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά φαίνεται ότι σταθεροποιείται (σε υψηλό σημείο) τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, παρατηρείται υψηλός δείκτης θετικότητας σε πολλά νησιά, κάτι που προκαλεί ανησυχία, όπως ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου, καθώς θεωρείται ότι το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα νησιά θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα με την επιστροφή των ταξιδιωτών.
Επισήμανε ότι στόχος είναι η μείωση της διασποράς της πανδημίας, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων. Τόνισε, δε, ότι στην συντριπτική πλειοψηφία νοσηλειών και θανάτων αυτή την περίοδο αφορούν μη εμβολιασμένους πολίτες.