• 18 Απριλίου, 2021

Παπαευαγγέλου: 5.200 ασθενείς νοσηλεύονται με covid – Μειώνονται οι νοσηλείες σε ηλικίες που εμβολιάζονται

 Παπαευαγγέλου: 5.200 ασθενείς νοσηλεύονται με covid –  Μειώνονται οι νοσηλείες σε ηλικίες που εμβολιάζονται

Ακόμη 19.000 κρούσματα διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 6,8%, ανέφερε σήμερα κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν 27.000 ενεργά κρούσματα και τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Αττική, όπως τόνισε.

«Στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται αύξηση. Στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν 28% τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ενώ στην πόλη υπάρχουν πάνω από 2.800 κρούσματα», είπε η καθηγήτρια.Την ίδια στιγμή σε Ρόδο, Άνδρο και Σποράδες παρατηρήθηκε αύξηση νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες.

5.200 άτομα νοσηλεύονται σε όλη την Ελλάδα. «Και ενώ παρατηρείται σταθεροποίηση τάση σε Αθήνα και Κρήτη, αυξάνονται και οι νοσηλείες στη Βόρεια Ελλάδα», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Μειώνονται οι νοσηλείες σε ηλικίες που εμβολιάζονται
Τις τελευταίες 10 μέρες είναι καθαρή η μείωση των ασθενών ηλικίας 60-64 ετών, ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό αυτής της εβδομάδας, τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, κάτι που σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά.

Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά προς τις μικρότερες ηλικίες, θα δούμε μείωση των κρουσμάτων, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας.

«Από αύριο, Σάββατο, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση. Ομως θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μέρος, που δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Επίσης, καλό θα είναι να παραμείνουμε με την οικογένειά μας και όχι να συναντήσουμε φίλους», είπε η ίδια.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι το ατομικό τεστ είναι ένα σημαντικό όπλο για τη μείωση της διασποράς από τους ασυμπτωματικούς ασθενείς και θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στον περιορισμό της.