Πάνω από ένα εκατ. ευρώ τα κορονο-πρόστιμα το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου

 Πάνω από ένα εκατ. ευρώ τα κορονο-πρόστιμα το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου

«Φωτιά» πήραν τα μπλοκ των αστυνομικών από παραβάσεις για τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νέου αυστηρού lockdown στην Αττική καθώς και άλλες περιοχές της χώρας καθώς το ύψος των προστίμων ξεπέρασε το ένα εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 15 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Το τριήμερο, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές διενήργησαν συνολικά 191.898 ελέγχους και κατέγραψαν 3.501 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σε τι αφορούσαν οι παραβάσεις

Χρυσοχοΐδης: Δική μου απόφαση να κλείσει η Εθνική Οδός

Επτά στις 10 περιπτώσεις αφορούσαν μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα) και το 26% για μη χρήση μάσκας.

Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρήτη και πρόστιμο 3.000 και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε άλλο ανάλογο κατάστημα στην Αττική, καθώς και τα δύο εξυπηρετούσαν καθήμενους πελάτες.

Το ίδιο διάστημα η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε δύο παραγωγούς λαϊκών αγορών (συνολικά 30 ημέρες) για μη τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των πάγκων.

Μανώλης Δράκος