• 16 Ιανουαρίου, 2021

Πανελλαδικές: Έγραψε το όνομα του και πέρασε σε σχολή

 Πανελλαδικές: Έγραψε το όνομα του και πέρασε σε σχολή

Ενα εντυπωσιακό στοιχείο – το οποίο δείχνει την πλήρη αποτυχία του εξεταστικού συστήματος- είναι το γεγονός ότι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εισήχθησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα με μόνο …625 μόρια (!) , πράγμα που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε μόνο το … όνομά του . Η περίπτωση αυτή αφορά σε υποψήφιο, ο οποίος εισήχθη στο τμήμα δασολογίας στο Καρπενήσι.

Ανάλογη εικόνα βλέπουμε και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, όπου υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1700 μόρια ! Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι ότι υποψήφιος κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα Μαθηματικών με 3.125 μόρια (πρόκειται για το τμήμα Μαθηματικών Σάμου ).

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι δεκάδες υποψήφιοι μπήκαν σε πανεπιστημιακές σχολές με βαθμούς κάτω της βάσης. Σε γενικές γραμμές η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν καθολική με εξαίρεση τμήμα όπως τα οικονομικά , και Νομικές , ενώ εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων σε όλες τις ξένες Φιλολογίες, τα τμήματα Χημείας , Νοσηλευτικής , προσχολικής Ηλικίας, Ιστορίας Εθνολογίας ,Μαιευτικής κ.α.

Με πληροφορίες από ethnos.gr