• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Συνεχής ενημέρωση από το Libre

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Συνεχής ενημέρωση από το Libre

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες κατά τόπους ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, προσδίδοντας στη σημερινή δράση χαρακτήρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με αντίστοιχες συγκεντρώσεις να προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, η Σάμος, τα Ιωάννινα και η Ξάνθη.

Από το σημερινό συλλαλητήριο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι φοιτητές, οι μαθητές και οι γονείς, οι οποίοι στηρίζουν την κινητοποίηση και θέτουν επισταμένως το ζήτημα της ισοπεδωτικής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) εξαιτίας της οποίας δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών έμειναν εκτός τριτοβάθμιας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητεί μεταξύ άλλων μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, αραίωση των μαθητών στις αίθουσες, επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Οι διαμαρτυρίες της εκπαιδευτική κοινότητας έρχονται μετά και τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για αυστηρό πλαίσιο στο ζήτημα των απουσιών των μαθητών.