• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Παναγιωτόπουλος: Δεν πήγαν για ανεφοδιασμό στη Σκύρο τα καναντέρ, υπήρξαν κάποια προβλήματα

 Παναγιωτόπουλος: Δεν πήγαν για ανεφοδιασμό στη Σκύρο τα καναντέρ, υπήρξαν κάποια προβλήματα

Για τη συνδρομή του Στρατού στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τατόι απειλήθηκαν από τη φωτιά, αλλά τελικά προστατεύθηκαν και υπάρχουν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Στα νησιά υπάρχουν πολλές στρατιωτικές μονάδες σε κατάσταση επιφυλακής, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περιόδους κρίσης και φυσικών καταστροφών είναι στην πρώτη γραμμή. Διευκρίνισε πως όλα τα εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πέσει στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πήγαν για ανεφοδιασμό στη Σκύρο τα καναντέρ, γιατί υπήρξαν κάποια προβλήματα.

«Υπάρχουν πολλά μέσα. Είναι σε διασπορά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα καναντέρ πετάνε. Διαθέσαμε ό,τι είχαμε διότι υπάρχουν και βλάβες. Τρια στη Ρόδο, δυο στην Πελοπόννησο, ένα στην Θεσσαλονίκη και τ ΄άλλα στην Αττική. Όλα έπεσαν στην μάχη. Όμως υπάρχουν και μικροφθορές. Υποθέτω ότι σταμάτησε στην Σκύρο γιατί πήρε εντολή ή για να αντιμετωπίσει κάποια μικροφθορά. Δεν ανεφοδιάζονται μέσω Σκύρου. Το αποκλείω. Αυτή την περίοδο όλα είναι διάσπαρτα στην επικράτεια”τόνισε ο υπουργός.