“Παίρνει κεφάλια” ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ

 “Παίρνει κεφάλια” ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ

Ακριβώς 15 μήνες κράτησε η σχέση της ΑΕΚ με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος από σήμερα αποτελεί παρελθόν για τους «κιτρινόμαυρους».

Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ σφράγισε το τέλος της συνεργασίας «… με τον μέχρι σήμερα εκτελεστικό της διευθυντή, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου και τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στην ομάδα, σε όλη τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του».

Ο 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, προσελήφθη την 1η Μαρτίου 2021 ως επικεφαλής της Ακαδημίας της ΑΕΚ. Μετά από σύντομο διάστημα κέρδισε την εκτίμηση του Δ. Μελισσανίδη και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς αναβαθμίστηκε σε εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου. Μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Παναγιώτη Κονέ πρωταγωνίστησαν στο μεταγραφικό… ράλι του περασμένου καλοκαιριού, πού είχε ως αποτέλεσμα την έλευση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και 14 νέων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας. Χρεώνεται την κακή πορεία της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με κάποιες αποτυχημένες επιλογές, όπως του Γιαννίκη στη θέση του προπονητή και του Φράνσον, μοναδικού αποκτήματος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. 
Ωστόσο, το έργο του έχει μείνει ανολοκλήρωτο, καθώς συμμετείχε ενεργά στις συμφωνίες με παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Ρότα, ο Κριχόβιακ, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με τον Ματίας Αλμέιδα. Συνεπώς, οι επιλογές του θα κριθούν και στο μέλλον. 

Αλλαγές στις ακαδημίες

Ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στις ακαδημίες. Ο Ηλίας Κυριακίδης θα είναι πλέον υπεύθυνος όλου του αναπτυξιακού οικοδομήματος της Ένωσης. Μετά από άριστη παρουσία στο δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών, αλλά κυρίως μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε ως βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην πρώτη ομάδα, ο Κυριακίδης είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να δώσει νέα πνοή στα Σπάτα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών, Ηλίας Καλοπήτας, δεν θα έχει πλέον εκτελεστικό ρόλο και μένει να δούμε αν θα παραμείνει ως προπονητής της νέας Κ19.

Μανώλης Δράκος