• 25 Νοεμβρίου, 2020

Η μεγάλη ανατροπή: Παίρνει και την Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν – Όλα δείχνουν… Λευκό Οίκο

 Η μεγάλη ανατροπή: Παίρνει και την Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν – Όλα δείχνουν… Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στην επίσης κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφάλισε νωρίτερα σήμερα το προβάδισμα, έχει διευρύνει την διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 1.097 ψήφους, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

ΗΠΑ LIVE Κόβει το νήμα ο Μπάιντεν – Πιο κοντά στην εκτροπή ο Τραμπ

Tις τελευταίες ώρες, ο Δημοκρατικός υποψήφιος ξεπέρασε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια, ενώ διατηρεί μικρό προβάδισμα και στη Νεβάδα. Με αυτά τα δεδομένα, έχει καλύτερες πιθανότητες και περισσότερες διόδους προς την προεδρία των ΗΠΑ σε σχέση με τον Τραμπ, ο οποίος όμως δεν είναι εκτός παιχνιδιού.

Τι χρειάζεται ο κάθε υποψήφιος για να κερδίσει

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν χρειάζεται να κερδίσει σε δύο από τις εξής πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια ή να κερδίσει στην Πενσιλβάνια.

Αντίθετα, για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει και στην Πενσυλβάνια και σε μία από τις τρεις: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια.

Εάν πρέπει να κρατήσετε ένα στοιχείο υπόψη είναι το εξής: αν ο Τραμπ χάσει την Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσει τους 270 εκλέκτορες.

O Μπάιντεν εξακολουθεί να προηγείται με 253 εκλέκτορες έναντι 214 για τον Τραμπ. Σε μέσα ενημέρωσης που έχουν κηρύξει νικητή τον Δημοκρατικό υποψήφιο στην Αριζόνα, όπως το Associated Press και το φιλοκυβερνητικό Fox News, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ακόμα περισσότερους εκλέκτορες: 264, είναι δηλαδή πολύ κοντά στην είσοδο στον Λευκό Οίκο. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πάντως μπορεί μαθηματικά να κερδίσει ακόμα την επανεκλογή του, αν κερδίσει σε όλες τις εναπομείνασες πολιτείες.