• 23 Ιουνίου, 2021

Παγώνη: Τέταρτο κύμα αν δεν προσέξουμε – Νέα εκτίμηση για τις μάσκες

 Παγώνη: Τέταρτο κύμα αν δεν προσέξουμε –  Νέα εκτίμηση για τις μάσκες

«Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κοροναϊού» προειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη κάνοντας και νέα εκτίμηση για το πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες. Όπως εξήγησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς.

«Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά το τείχος ανοσίας, η κυρία Παγώνη είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε τη μάσκα.

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κυρία Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες.

«Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.