• 28 Ιουλίου, 2021

Οι “μετοχές” Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου- Αλλάζει κάτι μετά την σύλληψη Παππά;

 Οι “μετοχές” Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου- Αλλάζει κάτι μετά την σύλληψη Παππά;

Αρκεί η σύλληψη του φυγόποινου Χρήστου Παππά για να πάρει ξανά την ανιούσα το αστέρι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κυβέρνηση; Όσο και αν το Μέγαρο Μαξίμου δεν άφησε ποτέ δημοσίως ακάλυπτο τον υπουργό προστασίας του πολίτη, ήταν κοινό μυστικό ότι το προηγούμενο διάστημα οι ευκαιρίες για τους «εχθρούς» του στο στενό κυβερνητικό επιτελείο ήταν πολλές για να εκτοξεύσουν εναντίον του δηλητηριώδη βέλη στις κλειστές συσκέψεις. Κάνοντας πάλι όσους διάκεινται φιλικά απέναντι στον κ. Χρυσοχοΐδη να στραβοκαταπίνουν.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά καταπράυνε κάποια μέτωπα που επέμεναν ότι ο επόμενος ανασχηματισμός εκτός από ανασχηματισμός κυρίως στο επιτελείο του Μαξίμου, θα τον σφράγιζε και η απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα στο προτελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια.

  • Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τέταρτη, όπως την προσδιόρισε, επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας με την σύλληψη του φυγόποινου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Σύλληψη που ήρθε μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας της Κάρολαϊν, τη εξάρθρωση του κυκλώματος στη Ζάκυνθο και τη σύλληψη του κλέφτη της Εθνικής Πινακοθήκης.

«Όλες αυτές οι επιτυχίες, συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μικροεγκληματικότητας, που μέχρι το 2019 υπήρξε μία αληθινή μάστιγα ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρνουν αποτελέσματα. Δεν το βλέπουν μόνο εκείνοι που κρίνουν βάσει σκοπιμοτήτων», τόνισε με έμφαση ο κ. Χρυσοχοϊδης θέλοντας να αποκρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης για το μη αναιρούμενο γεγονός ότι αυτή η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε έπειτα από το φιάσκο της διαφυγής του Χρήστου Παππά και των επί ενιάμηνο ερευνών για τον εντοπισμό του… σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας παρά τις θεωρίες για φυγή του στο εξωτερικό.

Τροχιοδεικτική άραγε να είναι η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ;

  • «Το αποτέλεσμα μετράει, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να το καταλάβει» υπογράμμισε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Αριστοτελία Πελώνη.