Ουκρανικά ΜΜΕ: “Απών ο αρχηγός του ρωσικού στρατού στην Κόκκινη Πλατεία”

 Ουκρανικά ΜΜΕ: “Απών ο αρχηγός του ρωσικού στρατού στην Κόκκινη Πλατεία”

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ, δεν είχε εμφανιστεί μέχρι πριν από λίγο στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας, ανέφεραν ουκρανικά ΜΜΕ. 

Την 1η Μαΐου υπήρξαν αναφορές ότι είχε τραυματιστεί στο πόδι στο Ιζιούμ (ανατολική Ουκρανία) μετά από ουκρανική επίθεση, και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Μόσχα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος στρατηγός είχε σταλεί στην Ουκρανία για να επιβλέψει προσωπικά την επιχείρηση στο Ντονμπάς.

Σημειώνεται ότι στο ουκρανικό μέτωπο φαίνεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετοί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματικοί. Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, η Ρωσία έδωσε «προληπτική απάντηση» στην Ουκρανία, ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και σωστή απόφαση, ισχυρίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία υποστήριξε ότι «η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Το ΝΑΤΟ προκαλούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια». 

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι επιχειρήσεις της Ρωσίας είναι πλέον εστιασμένες στο Ντονμπάς. «Στο Κίεβο έλεγαν ότι μπορεί να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα (…) Tα πάντα μάς έλεγαν ότι υπάρχει ανάγκη να πολεμήσουμε» δήλωσε. 

Πηγή: skai.gr

Χρήστος Σταθόπουλος