Ουκρανία: Σε άμεση εκκένωση στο Ντονμπάς καλεί το Κίεβο – Πληροφορίες για μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού

 Ουκρανία: Σε άμεση εκκένωση στο Ντονμπάς καλεί το Κίεβο – Πληροφορίες για μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού

Να εκκενώσουν «τώρα» την περιοχή καθώς εκφράζονται φόβοι για μια μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς, την επαρχία που αποτελεί πλέον τον κύριο στόχο του Κρεμλίνου καλεί τους κατοίκους το Κίεβο.

Οι περιφερειακές αρχές «καλούν τον πληθυσμό να φύγει από αυτά τα εδάφη και κάνουν τα πάντα ώστε οι εκκενώσεις να γίνουν με οργανωμένο τρόπο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ. “Δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάχες στον τόπο σας” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου Ενσωμάτωσης στο Telegram, η Βέρεστσουκ τόνισε ότι η εκκένωση πρέπει να γίνει «τώρα» γιατί διαφορετικά οι κάτοικοι θα διατρέξουν «θανάσιμο κίνδυνο».

«Θα μετακινήσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό αν οι Ρώσοι μας επιτρέψουν να φτάσουμε στα σημεία συνάντησης για την εκκένωση», έγραψε στο Telegram ο τοπικός κυβερνήτης, Σέρχιι Γκαϊντάι.

«Επειδή, όπως βλέπετε, δεν τηρούν πάντα τις εκεχειρίες. Απευθύνομαι σε κάθε κάτοικο του Λουχάνσκ: εκκενώστε όσο είναι ακόμη ασφαλές, όσο υπάρχουν λεωφορεία και τρένα. Αδράξτε αυτή την ευκαιρία».

Ακόμη, ο κυβερνήτης υποστήριξε ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στην περιοχή του Ντονμπάς δέχτηκαν σημαντικά πλήγματα αυτή την εβδομάδα και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για την επιδιόρθωσή τους.

«Αυτό είναι ένα ακόμη καμπανάκι», συμπλήρωσε.

Ακόμη, τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν «τα πάντα στο διάβα τους» και «δεν θα σταματήσουν σε τίποτα».

Πηγή: ABC News, Reuters

Μανώλης Δράκος