• 20 Οκτωβρίου, 2021

Όταν ο Βορίδης είχε διαφορετική άποψη για την πολιτογράφηση (vid)

 Όταν ο Βορίδης είχε διαφορετική άποψη για την πολιτογράφηση (vid)

Ο Υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος χθες συμμετείχε υπογράφοντας στην τελετή πολιτογράφησης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ως βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. ακούγεται σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου να διηγείται τη συνομιλία που είχε με ένα 18χρονο έγχρωμο κορίτσι, γεννημένο στην Ελλάδα.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΟΡΙΔΗ:

«18 χρονών, ένα έγχρωμο κορίτσι απ΄τη Νιγηρία, σε μία συζήτηση που είχαμε και ήταν και ο Θάνος ο Πλεύρης ο συνάδελφος. Κι έλεγε το κορίτσι αυτό, μιλώντας Ελληνικά ότι “εγώ έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, μιλάω Ελληνικά, δεν έχω γνωρίσει άλλη πατρίδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, είμαι Ελληνίδα”.

Αναρωτήθηκα εκείνη την ώρα τι ακριβώς εννοεί αυτό το κορίτσι ότι είναι Ελληνίδα; Δηλαδή κοιτάζοντας πίσω, σκέφτεραι τον παππού της να πολεμάει στους αγώνες του ΄12-΄13;

Όταν κάποιος λέει “Είμαι Έλληνας” από αυτούς, τι ακριβώς εννοεί; Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα; Γιατί πρέπει να του δώσω το δικαίωμα να είναι Έλληνας;

Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι άλλος. Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι εκείνος που λέει ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Πλάτωνα, είμαστε απόγονοι του Σωκράτη, είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, είμαστε κληρονόμοι μίας χιλιετούς ιστορίας. Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός».