• 22 Ιανουαρίου, 2022

Οριστικό: Σταματά η απογευματινή εφημερία στο Παίδων Πεντέλης – Νέες δηλώσεις Γκάγκα μετά τη σύγχυση με τη λειτουργία του νοσοκομείου (vid)

 Οριστικό: Σταματά η απογευματινή εφημερία στο Παίδων Πεντέλης – Νέες δηλώσεις Γκάγκα μετά τη σύγχυση με τη λειτουργία του νοσοκομείου (vid)

Μετά τη θύελλα που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο το Παίδων Πεντέλης και τον τερματισμό των εφημεριών αλλά και τη σύγχυση με τις αντιφατικές δηλώσεις Γκάγκα – Πλεύρη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία του νοσκομείου.

‘Ετσι όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξει νέα αλλαγή, παρά τις προσόσφατες διαβεβαιώσεις της υπουργού η οποία επισκέφθηκε το Παίδων Πεντέλης, θα σταματήσουν τελικά οι απογευματινές εφημερίες του παιδιατρικού νοσοκομείου το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν όλη την ανατολική Αττική.

Η κα Γκάγκα, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει. Έτσι θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλ. θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη.

Το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, γεγονός που το κάνει να είναι εξυπηρετητικό για γονείς και παιδιά, σημείωσε η υπουργός και ανέφερε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», τόνισε η κα Γκάγκα.

Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Παπατζίμας διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Παίδων Πεντέλης εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον του νοσοκομείου εφόσον μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Για τη λειτουργία των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν, δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά, επεσήμανε η κα Γκάγκα.

Κλείνοντας η υπουργός εκτίμησε ότι ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, σημειώνοντας ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια, και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό». «Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη», είπε χαρακτηριστικά.