• 22 Οκτωβρίου, 2021

Οριστικό: Ανοίγουν νωρίτερα εστιατόρια και καφέ

 Οριστικό: Ανοίγουν νωρίτερα εστιατόρια και καφέ

Κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την ομάδα των 28 λοιμωξιολόγων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τους επιστήμονες μία ξεκάθαρη εισήγηση για το πότε μπορούν να επαναλειτουργήσουν εστιατόρια, καφέ και ορισμένα μπαρ, τα οποία βάσει του αρχικού σχεδιασμού ήταν προγραμματισμένα να επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν πως καθ’ όλη την διάρκεια της αντιμετώπισης του πρώτου κύματος της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης έδινε πάντα τον πρώτο λόγο στους επιδημιολογούς καταστρώνοντας την βασική στρατηγική του βάσει των οδηγιών τους.

«Από την πρώτη στιγμή πήρα προσωπικά την απόφαση να εμπιστευτώ τους κατεξοχήν ειδικούς… οι δικές σας κατευθύνσεις και προτάσεις εξακολουθούν να μας είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την αλληλουχία των κινήσεων, που πρέπει να κάνουμε, καθώς και για το εάν κάπου κρίνουμε ότι πρέπει να πατήσουμε αντί για το γκάζι φρένο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προς τους λοιμωξιολόγους.

Τα ίδια πρόσωπα αφήνουν να εννοηθεί πως οι επιστήμονες καλούνται στα επόμενα 24ωρα να αποφανθούν κατά πόσον η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης κατά τι νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 25/5 μπορεί να έχει ευεργετικά επιδημιολογικά αποτελέσματα υπό την έννοια της μείωσης του συγχρωτισμού στις πλατείες, που μπορεί να έχει βαρύ ιικό φορτίο.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από την ομαλή, σε γενικές γραμμές, όπως χαρακτηρίζεται, επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου, του 70% των Δημοσίων υπαλλήλων και της επαναφοράς της Γ Λυκείου, σημαντικού κρας τεστ για τη συνολικότερη επιτυχία του σχεδίου εξόδου από την καραντίνα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr