• 20 Οκτωβρίου, 2020

Οργισμένη αντίδραση Παρασκευόπουλου: “Απομόνωσαν μια φράση για να πλήξουν εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ”

 Οργισμένη αντίδραση Παρασκευόπουλου: “Απομόνωσαν μια φράση για να πλήξουν εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ”

Με διευκρινιστική δήλωσή του, ο  πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για αλλοίωση μηνύματός του  ως προς δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον Ποινικό Κώδικα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Κοντονή είναι απαράδεκτες και εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά

Στην δήλωσή του, ο Ν.Παρασκευόπουλος αναφέρει:

“Για πολλοστή φορά από μια τοποθέτησή μου απομονώνεται μια φράση και αναπαράγεται με τίτλους που διαστρεβλώνουν το μήνυμα, ώστε  να πλήττονται  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ομιλών.

Η επόμενη ακριβώς φράση της επίμαχης δήλωσής μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, δικαιολογεί την προώθηση του Ποινικού Κώδικα.

Προσθέτω ρητά ότι και σήμερα, αντίθετα με τον Σταύρο Κοντονή,  θα συμφωνούσα με την ανάγκη ψήφισης του νέου Κώδικα.

Φυσικά, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή, που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης”

Το κείμενο των δηλώσεων που αναπαράχθηκε σε πολλές ιστοσελίδες ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός είπε:

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα, και, ενώ ήταν έτοιμο το έργο, να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολό του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολό του από τον προηγούμενο. Περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές, και κάποιες από αυτές και άστοχες», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολό του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να τις κάνει… τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος, θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολό του», κατέληξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.