• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα:Οι ελληνικές δυνάμεις οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο

 Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα:Οι ελληνικές δυνάμεις οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο

Την προπαγανδιστική ρητορική κατά της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ, με αφορμή το μεταναστευτικό, επιστράτευσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ομέρ Τσελίκ.

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», ανέφερε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας τον προκλητικό του λόγο ανέφερε πως οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. «Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα, δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν», ανέφερε.

Την σκυτάλη στην προκλητική προπαγάνδα πήρε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, ο οποίος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως είπε, «είναι απαράδεκτη η απώθηση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και αναμένει από την Frontex και τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους η στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου».

Επεσήμανε, δε, πως «η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο! Ντροπή!».