• 23 Ιουνίου, 2021

Οργή Τραμπ για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του από τα social media

 Οργή Τραμπ για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του από τα social media

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, στην απόφαση του εποπτικού συμβουλίου του Facebook να διατηρήσει την αναστολή λειτουργίας των λογαριασμών του. Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απόλυτη ντροπή», ενώ συνεχίζει να μιλάει για «τρελούς της ριζοσπαστικής αριστεράς» και να επιμένει στις αιτιάσεις του, για εκλογική νοθεία στις πρόσφατες προεδρικές κάλπες.

«Αυτό που το Facebook, το Twitter και η Google έκαναν είναι η απόλυτη ντροπή. Αφαίρεσαν την ελευθερία της έκφρασης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, διότι τρελοί της ριζοσπαστικής αριστεράς φοβούνται την αλήθεια, όμως η αλήθεια θα βγει με κάθε τρόπο, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι «ο λαός αυτής της χώρας δεν θα το αφήσει αυτό να γίνει. Αυτοί οι όμιλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ πια να τους επιτρέπεται να καταστρέφουν και να αποδεκατίζουν την εκλογική διαδικασία μας».

Την ενόχλησή τους εξέφρασαν και οι Ρεπουμπλικανοί, απειλώντας ότι θα προσφύγουν νομικά κατά των κολοσσών της τεχνολογίας, όταν ανακτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, στις εκλογές του 2022.

Νωρίτερα, η επιτροπή ανακοίνωσε, ότι η τιμωρία για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με εκλογική απάτη αλλά και το κάλεσμα σε οπαδούς του για να προβούν σε αξιόποινες πράξεις παραμένει, και ο Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση ούτε στο Facebook ούτε στο Instagram.

Παράλληλα, όμως, έβγαλε και κίτρινη κάρτα στο Facebook, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έδρασε παρατύπως στον τρόπο με τον οποίο επέβαλε τη συγκεκριμένη τιμωρία και την καλεί να επανεξετάσει τον τρόπο, με τον οποίο αποφασίστηκε ο αποκλεισμός.