Αγωνία για τον Μανώλη Ανδρουλάκη – Ο έλληνας πρόξενος μίλησε στο OPEN (vid)

 Αγωνία για τον Μανώλη Ανδρουλάκη – Ο έλληνας πρόξενος μίλησε στο OPEN (vid)

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος παραμένει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας μίλησε αποκλειστικά στην Αλεξία Τασούλη και τον Χρήστο Τσιγουρή του OPEN TV για όλα όσα βίωσε όλο αυτό το διάστημα στην πόλη με λιγοστά τρόφιμα και νερό.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης έχει μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στη Ζαπορίζια όπου και διανυκτερεύει μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τελικά κατάφεραν να φύγουν από την πόλη του ουκρανικού νότου. Τα επόμενα 24ωρα ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Έλληνας πρόξενος, ψύχραιμος και νηφάλιος ανέφερε πως είναι όλοι τους ταλαιπωρημένοι, αλλά καλά στην υγεία τους. «Έχει σχεδόν ισοπεδωθεί η Μαριούπολη. Τα νέα δεν είναι καλά και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Δρίβας