• 15 Απριλίου, 2021

Ώρες αγωνίας για το τρίχρονο αγοράκι – Παρουσίασε σφυγμό δύο ώρες μετά τον εντοπισμό του χωρίς αισθήσεις

 Ώρες αγωνίας για το τρίχρονο αγοράκι – Παρουσίασε σφυγμό δύο ώρες μετά τον εντοπισμό του χωρίς αισθήσεις

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Ηρακλείου είναι το 2,5 ετών αγοράκι που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε βαρέλι με νερό και παρουσίασε ασθενή σφυγμό δύο ώρες αφότου είχε θεωρηθεί νεκρό.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει, ωστόσο, κρίσιμη και σήμερα οι θεράποντες ιατροί θα προχωρήσουν σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν εάν έχουν υποστεί βλάβες τα όργανα του παιδιού.

Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει το αγοράκι στη ζωή.

Αρχικά φάνηκε ότι δεν υπήρχε ελπίδα και δηλώθηκε ότι έχασε τη μάχη. Ωστόσο, τελικά το παιδάκι παρουσίασε σφυγμό και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Γιατρός και διασώστης προχώρησαν στη διασωλήνωση του παιδιού, που είχε αδύναμο σφυγμό, και το συνόδευσαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Το 2χρονο παιδί έφτασε στο νοσοκομείο διασωληνωμένο έχοντας σφυγμό. Ακόμα δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία. Εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων και υποβάλλεται σε εξετάσεις», επισήμανε στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το παιδάκι διέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους.

Μόλις οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του το αναζήτησαν μαζί με άλλους συγγενείς, για να το εντοπίσουν τελικά μέσα σε βαρέλι με νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως το παιδί πνίγηκε και για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί.

Ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι το παιδάκι συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή.