• 11 Μαΐου, 2021

Όπρα Γουίνφρεϊ: Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που τη σημάδεψε

 Όπρα Γουίνφρεϊ: Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που τη σημάδεψε

Σε μία προσωπική αποκάλυψη σχετικά με ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που έχει βιώσει, προχώρησε η Όπρα Γουίνφρεϊ, καλεσμένη στην εκπομπή του Dr Oz. Η δημοφιλής παρουσιάστρια είχε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, ότι έχει βιώσει δύσκολα παιδικά χρόνια, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «What Happened to You?», σε συνεργασία με τον νευροεπιστήμονα Μπρους Πέρι.

Το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται στα παιδικά τραύματα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την μετέπειτα ζωή του ανθρώπου.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο θυμάται και συνέβη, όταν ακόμα ζούσε με την γιαγιά και τον παππού της, δηλαδή κατά τα πρώτα της έξι χρόνια. Όπως ανέφερε, όλα εκείνα τα χρόνια, τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στην ψυχολογία της, ήταν η ανασφάλεια και ο φόβος.

«Με τη γιαγιά μου κοιμόμασταν μαζί. Ο παππούς μου ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, στην άλλη πλευρά του τοίχου. Μία νύχτα σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήρθε στο δωμάτιο μας. Όταν ξύπνησα από τις φωνές, είχε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της γιαγιάς μου, προσπαθώντας να την πνίξει. Ακόμα θυμάμαι πόσο δυνατά ούρλιαζε», περιγράφει η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η γιαγιά της προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια, καλώντας έναν τυφλό γείτονά τους, τον Χάρι, όπως είπε σε συνέχεια της αφήγησής της η παρουσιάστρια, ενώ πρόσθεσε πως έκτοτε η γιαγιά της τοποθετούσε μία καρέκλα κάτω από το πόμολο, για να μην μπορεί να ανοίξει την πόρτα ο βίαιος παππούς της και μερικά τενεκεδένια δοχεία, ώστε να ξυπνήσει από τον θόρυβο.