• 24 Ιουνίου, 2021

Όπου φύγει-φύγει: Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς

 Όπου φύγει-φύγει: Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα πλοία της ακτοπλοΐας και στα διόδια σημειώνεται μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Για σήμερα 15 Μαΐου από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου, έχουν προγραμματιστεί 8 αναχωρήσεις πλοίων, 5 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Χθες ενδεικτικά, από το λιμάνι του Πειραιά το «Blue star 2» αναχώρησε με 620 επιβάτες για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο Κω και Ρόδο, το «Blue star Chios» με 665 επιβάτες για Σύρο, Μύκονο, Ευδηλο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, το «Νήσος Σάμος» με 951 επιβάτες για Οινούσσες, Χίο, Μυτιλήνη, και το «Blue star Naxos» με 397 επιβάτες για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Κατάπολα.

Επίσης το «Blue star delos» με 458 επιβάτες για Πάρο, Νάξο, Ιο Θήρα, το επιβατηγό οχηματαγωγό «Διονύσιος Σολωμός» με 200 επιβάτες για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο Θήρα, το «Champion jet» με 257 για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, το «Speed Runner» με 250 επιβάτες για Σέριφο Σίφνο Μήλο, το «Διαγόρας» με 166 για Σύρο, Τήνο,Μύκονο και το «AQUA JEWEL» με 46 επιβάτες για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο.

Σε ότι αφορά τις εθνικές οδούς από τις 6:00 της Παρασκευής λοιπόν μέχρι και τις 6:00 του Σαββάτου, μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας έφυγαν 31.387 αυτοκίνητα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών στο ρεύμα προς Λαμία, 33.998.