• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Opinion Poll: Στις 20 μονάδες η διαφορά υπέρ της Ν.Δ

 Opinion Poll: Στις 20 μονάδες η διαφορά υπέρ της Ν.Δ

Στις 20,8 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, στο τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, τα κόμματα καταλαμβάνουν:

Η ΝΔ προηγείται με 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά να βρίσκεται στο 20,8%. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ βρίσκονται στο 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.

Η πρόθεση ψήφου


Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9%  του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.

Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορωνοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται, αφού πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Η άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ  το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό. Μάλιστα τα ποσοστά αυτά αυξάνονται. Δείχνει να διαθέτει ένα διακομματικό ακροατήριο που τον αντιμετωπίζει θετικά και βασικά με εμπιστοσύνη.

Η άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα

Θετικά κρίνουν την συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα το 28% ( 61.7% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , ενώ θετική άποψη έχει το 28.4% με την Φώφη Γεννηματά να τον περνάει με 31.8%.

«Πηγή: www.athensvoice.gr