Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για Μενδώνη: Πάνδημο αίτημα του καλλιτεχνικού χώρου η παραίτηση της υπουργού

 Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος  για Μενδώνη: Πάνδημο αίτημα του καλλιτεχνικού χώρου η παραίτηση της υπουργού

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος (ΠΟΘΑ) προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Λίνα Μενδώνη.

«Σήμερα η κ. Μενδώνη προσπαθώντας να αποποποιηθεί τις ευθύνες της για την υπόθεση Λιγνάδη, υπέπεσε σε ένα τεράστιο ατόπημα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος (ΠΟΘΑ), σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου της υπουργού Πολιτισμού το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, «ισχυρίστηκε ότι ο κ. Λιγνάδης την εξαπάτησε “επειδή είναι καλός ηθοποιός”», ωστόσο «η σύνδεση της Υποκριτικής Τέχνης με την υποκρισία και την εξαπάτηση και η στοχοποίηση του σπουδαίου επαγγέλματος του Ηθοποιού είναι αδιανόητη για οποιονδήποτε πολιτισμένο άνθρωπο, αλλά όταν προέρχεται από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού, τότε μετατρέπεται σε μείζον πολιτικό θέμα», κατά την ΠΟΘΑ.

«Θεωρούμε ότι πλέον η παραίτηση της Υπουργού είναι μονόδρομος, όπως άλλωστε είναι το πανδημο αίτημα του καλλιτεχνικού χώρου», κατέληξε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού.

Μανώλης Δράκος