• 21 Οκτωβρίου, 2021

Ομολόγησε ο Ιρακινός την ένταξή του στο ISIS – Το βίντεο-ντοκουμέντο που τον πρόδωσε

 Ομολόγησε ο Ιρακινός την ένταξή του στο ISIS – Το βίντεο-ντοκουμέντο που τον πρόδωσε

Τη συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ φέρεται να παραδέχθηκε ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη χθες από την Αντιτρομοκρατική.

Μάλιστα, όπως είπε τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και αφού νοσηλεύθηκε σε δύο νοσοκομεία, δεν κατάφερε να αποφύγει τον ακρωτηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε ενέργειες του ISIS του 2014, ενώ βρέθηκε στο κινητό του και βίντεο, με το οποίο εξυμνούσε τις πράξεις του ISIS.

Βίντεο των New York Times που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας ήδη από το 2014, (με δημοσιογραφικό αντικείμενο την εξέλιξη του ISIS), ανάμεσα στα δεκάδες στιγμιότυπα που έχουν περιληφθεί, εμφανίζει και τον συλληφθέντα να κραδαίνει όπλα, σχεδόν πανηγυρικά, έχοντας δίπλα του επίσης οπλισμένους τζιχαντιστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που παρατίθεται ολόκληρο κατωτέρω, δεν ήταν αυτό που οδήγησε τις ελληνικές αρχές στην σύλληψη του 34χρονου.

Βρίσκεται ωστόσο ανάμεσα στο υλικό που μεταξύ άλλων επισημάνθηκε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, με τις οποίες συνεργάστηκε η ελληνική πλευρά προτού φθάσει στη σύλληψη του Ιρακινού.