• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ομόφωνη προσπάθεια για σέντρα στη Super League αλλά με όρους

 Ομόφωνη προσπάθεια για σέντρα στη Super League αλλά με όρους

Να… κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι τη φετινή σεζόν αποφάσισαν οι ομάδες της Superleague. Συμβούλιο μέχρι τις 18 Μαϊου, αίτημα στην κυβέρνηση για ατομικές και ομαδικές προπόνησεις και “θέληση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος”.

Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων στη σημερινή (29/4) τηλεδιάσκεψη της Superleague. Όταν το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, οι περισσότερες ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της σεζόν, με τον Γιάννη Αλαφούζο να εκφράζει την έντονη άρνησή του και τον Μάκη Γκαγκάτση από πλευράς ΠΑΟΚ να έχει ενστάσεις. 

Οι ομάδες που τάχθηκαν υπέρ της επανέναρξης είναι οι: ΑΕΚ, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Βόλος και Λαμία. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως: «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος», με τους Κωστούλα, Γκαγκάτση, Δάρα να συμφωνούν μαζί του. 

Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε από την πλευρά του ότι: «Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό όριο για εκκίνηση ομαδικών προπονήσεων. Αν ξεπεραστεί, να διακοπεί το πρωτάθλημα», πρόταση μάλιστα που βρήκε ανταπόκριση από τις περισσότερες ομάδες.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, λέγοντας πως: «Θέλουμε να παιχτεί ποδόσφαιρο, αλλά με προϋποθέσεις υγιεινής».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:«Πρέπει να φροντίσουμε για την υγεία των διαγωνιζομένων. Πρέπει σήμερα να βγει ένα μήνυμα ότι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Προτείνω να συγκεράσουμε και την άποψή του κ.Αλαφούζου και τη δική μου άποψη, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Να ξεκινήσουμε ατομικές προπονήσεις. Αν δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, τότε να διακόψουμε. Ας συντηρήσουμε την ελπίδα». 

Έπειτα πήρε ξανά τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος, επισημαίνοντας πως: «Η κυβέρνηση που γνωρίζει έχει αποφανθεί ότι ομαδικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία διέκοψαν. Στον ίδιο δρόμο είναι Ιταλία και Αγγλία. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος θα φτάσει στο σημείο η Nova να μας ζητάει και χρήματα πίσω. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα απ αυτά που θα κερδίσουμε. Ξεχάστε τα διαρκείας. Όλα τα ματς και του χρόνου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε. Τι θα κάνουμε; Θα πιέσουμε υπουργούς για να αλλάξουν απόφαση για τις ομαδικές προπονήσεις».

Πρόταση Γκαγκάτση, να υπάρξει dead line

Στη δευτερολογία του ο Μάκης Γκαγκάτσης, επανήλθε στο θέμα «της αναγκαιότητας να υπάρχει χρονικό όριο, δε μπορούν οι ομάδες να περιμένουν για πάντα».

Και συμπλήρωσε: «Ενώ σε κάποιες χώρες οι κυβερνήσεις έχουν διακόψει τα πρωταθλήματα, στην Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί ούτε η διακοπή, ούτε υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επανέναρξης». 

Πηγή: sdna.gr