• 29 Νοεμβρίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ενοχη ομόφωνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ήταν καταπέλτης, καθώς είχε ζητήσει να καταδικαστεί η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο.

Με την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής, παύει αυτόματα ο ρόλος της πολιτικής αγωγής και ξεκινούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με την παροχή ελαφρυντικών. Σημειώνεται, ότι ο κ. Κεχαγιόγλου κατά την αρχική αγόρευση του υποστήριξε ότι η 36χρονη κατηγορούμενη θα αιτηθεί μόνο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ενώ δεν θα ζητήσει την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στη συνέχεια αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών και η απόφαση του δικαστηρίου επί του ίδιου ζητήματος, ενώ ο τελευταίος γύρος αγορεύσεων θα αφορά στην τελική ποινή που θα πρέπει να επιβληθεί στην κατηγορουμένη, με το πλαίσιο να κυμαίνεται από 5-15 έτη κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του. «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».