• 25 Νοεμβρίου, 2020

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Έσπασε η συμφωνία για τους ξένους διαιτητές – Με Έλληνα στο VAR το ντέρμπι των “αιωνίων”

 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Έσπασε η συμφωνία για τους ξένους διαιτητές – Με Έλληνα στο VAR το ντέρμπι των “αιωνίων”

Στην αλλαγή του διαιτητή VAR του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός προχώρησε η ΚΕΔ,η οποία όρισε τον Άγγελο Ευαγγέλου στη θέση του Μπρούνο Εστέβες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των Big-4 του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ) με την ΕΠΟ να χρησιμοποιούνται μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι.

Όμως ο Πορτογάλος που θα βρισκόταν στο VAR λόγω κοροναϊού και περιορισμών (όπως ισχυρίζεται η ΚΕΔ) δεν μπόρεσε να έρθει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να οριστεί ο Άγγελος Ευαγγέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται η αντικατάσταση του Bruno Esteves από τον Άγγελο Ευαγγέλου στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός του Πρωταθλήματος Super League.

Η Κ.Ε.Δ. προέβη στην αναπλήρωση του Πορτογάλου Video Assistant Referee εξαιτίας αιφνίδιου προσκόμματος στην εκπλήρωση του ταξιδιωτικού του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η άφιξή του στη χώρα μας.

Ο κ. Esteves επρόκειτο να μεταβεί από την Πορτογαλία στη χώρα μας, ενώ οι συμπατριώτες του, που έχουν οριστεί ως διαιτητική ομάδα του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και αφίχθηκαν από το Σεράγεβο, όπου είχαν οριστεί στην αναμέτρηση του UEFA Nations League Βοσνία-Ιταλία.

Η Κ.Ε.Δ. βρισκόταν σε αναμονή πιθανής αποκατάστασης του προβλήματος που αντιμετώπισε ο κ. Esteves (λόγω των απαράβατων ταξιδιωτικών κανόνων που τηρούνται από τις εθνικές αρχές για τον περιορισμό εξάπλωσης του COVID-19) και εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο πριν αποφασιστεί η αντικατάστασή του».