• 30 Ιουλίου, 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στο Τόκιο

 Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στο Τόκιο

Η αύξηση των κρουσμάτων και ο κίνδυνος εξάπλωσης του κοροναϊού ανάγκασε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αποφασίσουν για την τέλεση των Αγώνων σε άδειες εξέδρες

Καθυστέρησαν όσο μπορούσαν μήπως και αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά εν τέλει συνέβη το αναπόφευκτο. Κι απ’ το να μην πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πάρθηκε η δύσκολη απόφαση για να γίνουν σε άδειες κερκίδες. Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 συμφώνησαν ώστε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο να πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει προκληθεί εξαιτίας της COVID-19, όπως δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Ταμάγιο Μαρουκάβα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών» ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Ηταν μια αναμενόμενη κίνηση, με βάση τα τελευταία δεδομένα, που έγινε μετά από συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης, των διοργανωτών των Αγώνων του Τόκιο και των εκπροσώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Είναι «λυπηρό που οι Αγώνες θα γίνουν σε περιορισμένη μορφή», δήλωσε η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, σε ενημέρωση, απολογούμενη απέναντι σε όσους έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήρια.